B7 - Beskydská sedmička

Extrémní horský maraton dvojic

Jsme partnery závodu B7 - Beskydská sedmička


Extrémní horský maraton dvojic - extrémní přechod beskyd Javorový-Javorník

Všem závodníkům moc gratulujeme k výkonu, který podali. My sami bychom si (zatím :-) ) netroufli. Jste borci!

A protože nám záleží na pohodlí Vašich unavených nohou, věnovali jsme ceny dekorovaným závodníkům. Výherci se mohli těšit z masážních vložek FLUID, sporotovnch stélek NUVE, ponožek s gelem v patní části a také podpatěnek. Věříme, že vše vyzkoušíte a napíšete nám, zda jste spokojeni.


B7 - Extrémní horský maraton dvojic - ulevapronohy.cz partner závodu

Gratulujeme vítězům tohoto ročníku extrémního závodu dvojic

Do eXtrémního závodu Adidas - Continental Beskydská sedmička se registrovalo 3 090 závodníků, v pátek se jich k akreditaci a následně na start dostavilo 3 035. Z toho bylo 809 sporťáků a 2 226 hobíků.

Závodníky převezly do místa startu dva vlaky o celkem 16 vagonech, které vyjely z Frenštátu po 19 hodině. Do Třince, místa startu, dojely před 21 hodinou. Závod, v němž se závodníci vydávají na přechod 7 nejvyšších vrcholů Beskyd, odstartoval ve 22 hodin z náměstí Svobody v Třinci. Trasa závodu v plném a nezkráceném stavu byla dlouhá 94 km s převýšením 5 430 metrů. Závodníci ji museli absolvovat v limitu 30 hodin.

První byli v cíli Jaroslav Balatka a Pavel Štryncl, kteří trasu závodu zvládli za 11:49:14 hodin. Byli o 1:16:10 hodin rychlejší než mistři z minulého roku. Ti by se s výkonem, který podali loni, letos umístili až na 7. pozici.

Poslední došel do cíle tým "Pomalu, ale jistě", který trasu ušel za 29:17:22 hodin.

Závod nedošlo 458 týmů z celkem 1 468. Každý třetí tým nedošel do cíle.

 

Frenštát - vyhlašování vítězů, kategorie hobby nad 50 let
Frenštát - vyhlašování vítězů, kategorie hobby




EXTRÉMNÍ BESKYDSKÁ SEDMIČKA 2013

Výškový profil, 94km, 5430m převýšení
Ve Frenštátě pod Radhoštěm se vše chystá na sportovní událost roku. Už za dva týdny, v pátek 6. září, se sjedou do Frenštátu pod Radhoštěm tisíce vyznavačů horské extrémní turistiky. Fenomenální, naprosto jedinečný, extrémní a masový. Všechny tyto přídomky si plným právem zaslouží akce Adidas - Continental Beskydská sedmička 2013. B7 je přes 90 km dlouhý přechod Beskyd s převýšením, které je stejné jako při výstupu na druhou nejvyšší horu světa K2. Už 4 roky poskytuje město Frenštát pod Radhoštěm hlavní zázemí celému závodu. Právě zde se v pátek 6. 9. 2013 všechny závodní týmy zaregistrují a po startu na náměstí Svobody v Třinci se přes hřebeny Beskyd do Frenštátu zase vrací. V neděli 8. září celá akce vrcholí medailovým ceremoniálem na Frenštátském náměstí.