Jak zvýšit krevní oběh u nohou

14844511_856x373

Krevní oběh, masáž nohou

Velmi důležitou roli v našem zdraví, hraje krevní oběh. Pokud je správný, přenáší živiny a kyslík do tkání a orgánů. Krevní oběh, který je pomalý vede také ke zpomalení proudění lymfy a k hromadění toxických odpadních látek. Mezi příznaky špatného krevního oběhu patří studené ruce a nohy, pocit neklidných nohou, mravenčení, únava a ztráta energie, otoky nohou a kloubů, modravý nádech rtů a nehtů.

Jak krev rozproudíme?

Masáž chodidel

Pohyb, dobrá životospráva. To jsou základní pilíře pro naše celkové zdraví. Jedna z možností je také masáž. Ať už masáž celková nebo jakékoliv části těla, vždy dojde k rozproudění krve a naše tělo se cítí nabité energií. Masáž je nejstarší formou terapie, kterou se mohou aplikováním tlaku na svaly a tkáně léčit zranění, zmírňovat bolesti a stres, zlepšovat krevní oběh a uvolňovat napětí. Masáž zvyšuje krevní oběh, zvýšená cirkulace přináší více kyslíku, a zmírňuje také příčiny otoku chodidel a nohou.

Zaměřeno na nohy

Každá noha obsahuje 26 kostí, 7 200 nervových zakončení a 107 vazů! To vše dohromady poskytuje mimořádnou sílu a rozsah pohybu. I když nás nohy denně nosí a musí toho opravdu mnoho vydržet i tak jsou chodidla vzhledem k velkému množství nervových zakončení extrémně citlivá na dotek. Proto jsou nejvhodnějším místem pro masáž. Nohy si můžeme masírovat sami doma nebo nám je může namasírovat partner, či odborník.

Pokud navštívíte maséra

Akupunktura chodidel

Odborník na masáž nohou bude zřejmě používat techniku akupresury. Akupresura je tradiční čínská léčebná metoda, během které se vyhledávají specifické akupresurní body na povrchu lidského těla. Zvyšuje se prokrvení dotyčných partií s pocity tepla a příjemné únavy, kterou nakonec vystřídá pocit uvolnění a nabití energie.

Masáž začíná působením na celé nohy. Pak se postupně soustředí na oblast, která je problematická. Na většinu bodů na chodidlech působí masér špičkami prstů a bříškem palce, a to pevným tlakem. Každou sérii začne a ukončí dlouhými plynulými tahy podél chodidla směrem ke kotníku. Po akupresuře by měl každý vypít velké množství vody. Tím se vyplaví odpadní látky z těla ven. Akupresurní body mohou být citlivé, takže při prvních masážích můžete cítit třeba mrazení nebo dokonce i bolest.

Tip

Staří čínští lékaři doporučovali pro domácí léčbu použít škopek s vodou a drobnými kamínky. Přešlapováním se do nich nohy mírně boří a tak dochází k intenzivní masáži skoro všech reflexních zón na nohách. Po této proceduře se budete cítit uvolnění a potíže se zmírní nebo i zmizí. Místo škopku můžete dnes použít například akupresurní rohož.

Prokrvení chodidla a zlepšení cirkulace krve, Vám zajistí také masážní terapeutické vložky FLUID, které masírují chodidlo při každém kroku. Tekutina uvnitř vložky se přelévá a tím dochází k masáži chodidla. Navíc podporuje i přirozenou klenbu chodidla a působí „balančně“ (zapojují se hluboké svaly, čímž se odstraňuje svalová nerovnováha). Navíc prokazatelně ulevují od bolestí kolen, kyčlí i spodní části zad.

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY

Plantární fasciitis - bolest paty a chodidel

Plantární fasciitis - bolest paty a chodidel

Mezi nejčastější příčiny bolesti paty patří zánět povázky (nazývaný též plantární fasciitis). Plantární fascie je šlacha, která spojuje patu a prsty a podporuje... Číst více

Unavené a bolavé nohy

Unavené a bolavé nohy

Stává se to téměř každému. Na konci dne Vás nohy pálí, bolí, jsou nateklé a unavené. V některých ohledech jsme trpící civilizace. Příroda navrhla lidskou nohu tak, aby chodila nejlépe bez bot... Číst více

Snížená cirkulace nebo diabetická neuropatie

Cirkulace krve v chodidlech

Krevní oběh chodidel a nohou narušují tři základní problémy: diabetická neuropatie, periferní neuropatie a ucpávání tepen. Pokud cirkulují ve Všem krevním oběhu škodliviny, některé z nich se zachytí na stěnách tepen a žil. Nahromadění těchto škodlivin... Číst více