Komu a jak naše produkty pomáhají?

Široká řada našich produktů pomůže jak dámám na vysokých podpatcích, tak sportovcům, lidem s problémy, jako jsou kuří oka, mozoly, otlaky, puchýře, suché a popraskané paty nebo lidem, kteří chtějí mít chůzi pohodlnější.

Komu a jak naše produkty pomáhají?


aktualizováno 19.2.2015

Dámy preferují podpatky

Dámy preferují vysoké podpatkyNení divu, protože v podpatcích se celá postava vytáhne, lýtka se opticky zeštíhlují a žena vypadá sexy a dokonale žensky. Chůze na podpatcích není zrovna pohodlná. Někomu vyhovují podpatky nižší, někdo si nedovede představit vyjít bez 9 cm podpatků.  Při chůzi na podpatcích se váha těla přenese na přední část nohy a proto je velice důležité tuto část nohy odlehčit.  K tomu slouží různé gelové nebo silikonové polovložky a polštářky, které se vlepují do obuvi v přední části. My Vám můžeme nabídnout výrobky z řady MEDIAS, které zajistí dokonalé pohodlí, při takovéto chůzi. Dopřejí nohám úlevu a pohodlí při každém kroku. NANO gel, který je obsažen v těchto polovložkách je velmi měkký a odolný a chůze na podpatcích se stává zdravější.  Polovložky využijí ženy při každodenním nošení, do zaměstnání, kde musí dlouho stát, či chodit nebo při tanci. Navíc jsou velmi příjemné, absorbují pot a dají se prát.

Také můžeme z vlastní zkušenosti doporučit gelový polštářek APPLE GEL, který je ultratenký a vejde se opravdu do každé obuvi. Chůze se stane rázem měkká a pohodlná.  Stačí si jen vybrat.

Pokud se vrátíme k otázce chůze na podpatcích, vše záleží i na výšce naší postavy a na délce lýtkových svalů a obratnosti při chůzi. Obecně platí, že by žena měla posilovat břišní a zádové svalstvo, aby ji později nebolela ze špatné chůze na podpatcích záda. Pokud budete mít posílené tyto svaly, bude Vaše chůze uvolněnější a stabilnější a nebudete se klátit ze strany na stranu. Po i před takovouto náročnou chůzí bychom měly nohy protáhnout. Několikrát skrčit a natáhnout prsty, zakroužit kotníky na obě strany, propnout nohu, jako při baletu a vše několikrát zopakovat.

Rozhodně se chůzi na podpatcích nenaučíte hned a vyžaduje to jistý trénink. Takže si nazujte lodičky, zatáhněte břicho, vypněte hrudník, ramena posaďte dozadu a dolů a trénujte třeba i doma při vaření, uklízení nebo i když sedíte u počítače.  Nohy si zvyknou na jiný sklon a ve výsledku se budete cítit sebejistěji a budete si vykračovat jako modelka na přehlídkovém mole.

 

Sportovci

Vložky pro sportovcePři sportu, ať už profesionálním nebo rekreačním, jsou naše chodidla namáhána silnými nárazy, které mohou způsobit zdravotní potíže nebo dokonce deformaci nohou, pokud nezvolíte správnou obuv a stélku.  Téměř v žádné běžně prodávané obuvi nenajdete kvalitní zdravotní stélku, která by zajistila nohám potřebnou fixaci a odpružení.

Ve specializovaných obchodech zaměřených na sportovní obuv naleznete i vysoce funkční stélky anebo Vám takovouto stélku vyrobí. Je to finančně nákladné, ale určitě se to vyplatí. My Vám můžeme nabídnout cenově dostupnou a zdravotně nezávadnou sportovní stélku NUVE. Naše sportovní vložka do bot NUVE s odpruženou patní částí, tlumí nárazy v rámci všech sportovních aktivit (např. fotbal, tenis, turistika, běh…) a snižuje tak celkovou zátěž pro chodidla. Stélka je navíc velice prodyšná a má antibakteriální úpravu, která zabraňuje zápachu nohou. Po tréninku se cítíte mnohem uvolněněji a i při samotném sportovním výkonu se můžete soustředit na samotnou činnost.

Využijí ji nejen sportovci, ale také lidé, kteří chtějí mít chůzi pohodlnější v klasické volnočasové obuvi, teniskách, či polobotkách.

Lidé s kuřími oky, mozoly, otlaky

Lidské nohyKuří oka, mozoly a otlaky vznikají z nevhodné obuvi jako následek dlouhodobého nevhodného tlaku na postiženou část nohy. Opakovaný tlak na jedno místo způsobuje zvýšenou tvorbu buněk, které pak tvoří tvrdou vrstvu mrtvých buněk. Pokud kuří oko poroste k nervovým zakončením v chodidle, může se stát extrémně bolestivým. Kuří oka a mozoly vznikají stejně – kůže se zesiluje v odezvě na přetrvávající tlak. Mozoly jsou více plošné, zatímco kuří oko je více koncentrované do malého místa na kůži. Mozoly většinou nejsou bolestivé, ale mohou vést k dalším problémům, například k praskání a zavlečení infekce. V lékárnách jsou k dostání speciální náplasti, které kuří oko chrání před dalším otlakem a změkčují ho. Přípravky lze zakoupit i ve formě speciálních mastí a sprejů. Nejlépe poradí sám lékárník.

Z našich pomůcek Vám velice dobře poslouží, jako prevence a léčba těchto problémů např. polovložka TUMMY pro přední část chodila nebo polovložky z řady MEDIAS. Pokud trpíte otlaky v patní části nebo dokonce patní ostruhou, doporučujeme podpatěnku HEEL, která má vnitřní vrstvu ze speciálního NANO gelu a povrch je potažen jelenicí. Tlak na patu bude snížen a Vám se zaručeně uleví. Jelenice zajistí, že Vám pata nebude klouzat a navíc absorbuje pot. Taktéž speciální Anti-tlaková ¾ stélka MOLLIS, která zajistí pohodlí v přední části chodidla a na patě, vyrobena ze stejného materiálu.

Lidé s popraskanými patami

Popraskané patyChodidla jsou velmi namáhanou částí našeho těla. Zasloužila by si patřičnou péči, kterou ale poměrně podceňujeme a příliš se jí nevěnujeme. To může vést k řadě problému, jako jsou například ztvrdlé a suché paty. Pokud nám kůže na patách začne praskat, je opravdu nejvyšší čas s tím něco udělat. K základní péči o chodidla, by měla patřit pedikúra provedená profesionálem, který ví, jak chodidlo ošetřit. Doma bychom měly o svá chodidla také pečovat. Udělat si lázeň, nejlépe horkou, nohy poté obrousit pemzou nebo speciálním pilníkem, hodně namazat anebo udělat zábal.  Velmi účinné jsou hydratační ponožky na den i noc, které dodají patám dostatečnou hydrataci, vyživí kůži do hloubky a působí opravdu zázračně. Ponožky NOTTE na noc a nízké ponožky PIDI na den s vysokým obsahem minerálních olejů (80%) zajistí, aby byly Vaše paty měkké a jemnější. Působí jak preventivně, tak dlouhodobým používáním regenerují popraskanou a suchou kůži.

 

Problémy s puchýři

Nohy a problémy s puchýřiS puchýřem jsme se setkali určitě všichni. Nejčastěji vzniká nevhodnou volbou obuvi nebo špatně zvolenou velikostí. V nových lodičkách bychom si asi neměli vyjít na celodenní maratón. Když už nám vznikne puchýř, není vhodné jej propichovat. Tekutina, která je uvnitř, zabraňuje vzniku infekce. Proto je dobré nechat puchýř tak, jak je.

Nad puchýřem můžete vyzrát použitím hydrogelové absorpční náplasti nebo předejít puchýřům např. pomůckou PINKY, která chrání bok palce a malíku. Tato pomůcka se navlékne přímo na palec, či malíček. Je vyrobena z měkkého gelu. Proti puchýřům na patách slouží gelový proužek za patu LADY, který se vlepí přímo do patní části v obuvi.

 

Ať už zvolíte jakoukoliv variantu v boji proti otlakům, puchýřům, mozolům, suchým patám… a dalším problémům s chodidly, věřím, že s našimi pomůckami se stane Vaše chůze zdravější, pohodlnější a odměnou Vám budou krásné vůbec ne unavené nohy.