Které vložky vybrat? Rozdíl mezi vložkami z líné pěny a masážními terapeutickými vložkami

Jaký je rozdíl mezi vložkami z líné pěny NAVI a mezi masážními terapeutickými vložkami FLUID. V čem se liší?

Hodně z Vás se ptá, jaký je rozdíl mezi vložkami z líné pěny NAVI a mezi masážními terapeutickými vložkami FLUID. V čem se liší a proč bychom si měli mezi nimi vybrat.

NAVI – vložky do bot z líné pěny

Vložky do bot z líné pěny poskytují chodidlu velký komfort díky pomalému vracení se do původního tvaru. Vlastnosti líné pěny umožňují působením tepla to, že se vložka skvěle přizpůsobí tvaru chodidla a rozloží tlak na kritických místech. Povrch vložky je antibakteriální s proti-zápachovou úpravou. Vložky jsou vhodné na sportovní aktivity, u kterých je dopad na chodilo silnější. Běh, tenis, volejbal… Samozřejmě je můžete také použít pro běžnou chůzi a turistiku, kdy zaručí měkký došlap a pocit odpružení chodidla. Vložka má svou určitou tloušťku, proto doporučujeme vyměnit vložku původní, pokud lze, za vložku NAVI. Noha by neměla být v obuvi natěsno, aby mohla vložka dobře plnit svou funkci. Zvýšený okraj stabilizuje oblast paty a tvarování podpoří podélnou klenbu. Vložku nabízíme ve třech velikostech, a navíc můžete upravit zastřihnutím na požadovanou velikost a tvar.

 

NAVI - vložky do bot z líné pěny

NAVI - vložky do bot z líné pěny

Líná pěna se díky reakci na teplo dokonale přizpůsobí tvaru chodidla, lépe rozloží tlak v kritických místech a minimalizuje tvorbu mozolů, otlaků a kuřích ok. Zlepšují zdraví nohou při dlouhodobém stání, chůzi i při sportovní činnosti. Měkký látkový povrch absorbuje vlhkost, vložky mají protizápachovou a antibakteriální úpravu.  
Zobrazit

 

 

 

FLUID – terapeutické masážní vložky

Terapeutické masážní vložky s tekutým glycerinem doporučuji nosit jak pro běžné nošení, tak pokud trpíte jakoukoliv bolestí nohou, chodidel, kyčlí nebo spodní části zad. Jsou ideální na turistiku a nejvíce je využijí lidé, kteří jsou celý den na nohou. Můžete je také využít ke sportovním aktivitám, ale pozor, nejsou určeny na aktivity, u kterých dopadáte silně na nohy. Mají léčebný účinek a jsou zároveň mírně balanční. Poskytují pohodlí a cílenou regeneraci celému chodidlu. Odpadá pocit těžkých unavených nohou. Vložka je naplněna glycerinem v přesně kalibrovaném objemu tak, aby byl zajištěn co největší přínos pro tvar Vaší klenby. Tato vložka pomáhá zvýšit krevní tok do bolestivé oblasti a poskytuje odpružení pro snížení bolesti. Během každého kroku, pata a bříška prstů přicházejí do kontaktu se stélkou. Tento pohyb zajistí, že se kapalina dostane do nejméně podporované oblasti klenby a jemně, ale pevně ji tlačí vzhůru do zdravého, přirozeného tvaru.

 

Doporučuji také pro diabetiky, pokud máte problém se zánětem povázky (plantární fasciitis, šlacha vedoucí od paty k prstům), pokud trpíte na bolest dolní části zad nebo kyčlí.

 

Velmi dobře odstraňují bolesti paty, která je často způsobena ne patní ostruhou, ale křivým držením těla.

 

Stejně jako u vložek NAVI, doporučuji volit obuv volnější, jinak nemůže vložka dobře plnit svou funkci.

 

Pozor na ostré předměty nebo kamínky v obuvi.

 

FLUID - terapeutické masážní vložky

FLUID - terapeutické masážní vložky

Pohyb tekutiny působí masážně a zlepšuje krevní oběh. Je klinicky dokázáno, že zlepšují krevní oběh, což přirozeně vede k úlevě od bolesti chodidla, nohy a spodní části zad.  
Zobrazit

 

 

 

 

 

DALŠÍ ČLÁNKY


TERAPEUTICKÉ MASÁŽNÍ VLOŽKY

Terapeutické masážní vložky prokazatelně léčí chodidlo

Masážní vložka s prokazatelnými účinky proti bolesti nohou, napomáhá léčit některé druhy onemocnění dolních končetin, výrazně zlepšuje krevní oběh, působí relaxačně a zaručí Vám komfortní, pohodlnou a především zdravou chůzi po celý den... Číst více

 

 


Cirkulace krve v chodidlech

Snížená cirkulace nebo diabetická neuropatie

Krevní oběh chodidel a nohou narušují tři základní problémy: diabetická neuropatie, periferní neuropatie a ucpávání tepen. Pokud cirkulují ve Všem krevním oběhu škodliviny, některé z nich se zachytí na stěnách tepen a žil. Nahromadění těchto škodlivin... Číst více