Máte to ve svých rukou?

Ruce jsou vizitkou našeho vzhledu. Hlavním problémem rukou je suchá pokožka. A na tu se dnes zaměříme.

Máte to ve svých rukou?


31.1.2013

Popraskané dlaně

 



Ruce jsou vizitkou našeho vzhledu. Ruku podáváme při seznamování, pozdravu, ruce se často uplatňují při hovoru, jako nástroj gestikulace. Ruce jsou vidět a vzhled rukou nám může přidat i pár let navíc, pokud budou neudržované.
Hlavním problémem rukou je suchá pokožka. A na tu se dnes zaměříme.



Suché, popraskané ruce… Nepříjemný pocit, že máte ruce jako z papíru - až to šustí. Každý z nás měl někdy ten pocit. Někteří trpí i tím, že jim kůže na rukou dokonce praská. Je to způsobeno tím, že kožní mazové žlázky nevylučují dostatek tuku (na dlaních a prstech jich je nejméně.) Tento problém má různé příčiny. Ať už je to mráz, který nás provází právě těmito dny, naopak horko a UV záření nebo časté namáčení rukou, ale i mytí klasickým tvrdým mýdlem, mycí prostředky, chemikálie, lepidla.

To vše dokáže narušit buňky, které jsou ve svrchní vrstvě kůže. Ne vždy si ruce chráníme gumovými rukavicemi, což znám z vlastní zkušenosti. Sobotní úklid a ruce mám jak struhadlo.

Většinou sáhneme po krému na ruce nebo jakémkoliv krému, který doma zrovna máme. Čím mastnější, tím lépe (doporučuji obyčejnou vazelínu nebo modrou klasickou Niveu). Ale kdo by chtěl mít zase mastné ruce a mít strach, že vše umastí. Tuto variantu volíme tedy spíš na večer, kdy už opravdu nebudeme nic dělat a necháme ruce odpočinout. Nejlépe přes noc.

Dobrou službu nám udělají Hydratační rukavice, které jsou napuštěny speciálním NANO gelem, který obsahuje až 80% minerálního oleje, který se vstřebává hluboko pod povrch kůže a hydratuje ji.

LUVAS rukavice



V kombinaci s krémem, udělají opravdu zázrak. Čím delší dobu budou rukavice v kontaktu s pokožkou, tím lépe. Doporučení však je, aspoň dvě hodiny denně. Můžete nosit bez krému (pro udržení hezkého vzhledu rukou a při mírnějším projevu suché pokožky), ale také ruce namazat a přes ně navléci tyto rukavice. Takto ošetřené ruce Vám opravdu poděkují a dostane se jim tolik potřebné výživy.

Přes den mějte po ruce krém, který se snadno vstřebává, nejlépe v menším balení v kabelce, šuplíku v práci a mazejte a mazejte…

NEZAPOMEŇTE NA VYVÁŽENOU STRAVU

U suché kůže také platí, že je odrazem toho, co se děje uvnitř našeho těla. Měli bychom se zamyslet nad tím, zda je naše strava dostatečně vyvážená. Je dobré mít v jídelníčku potraviny s vitamínem A (játra,olejovky,vejce,sýr) a vitamínem E (ořechy, celozrnné výrobky,ovoce, naklíčená zrna, chřest), Selenem (hnědá rýže,vejce mléko), Zinkem (ryby) a Jodem (mořské ryby a plody moře). Nezapomínejte na dostatečný pitný režim. I květiny nám uschnou, pokud je nazalejeme!

 

JEDNOU ZA ČAS ODBORNÁ PÉČE

Masáž, peeling a zábal – to vše dostanou Vaše ruce u odborníků v salónech. Pomoct vám mohou i parafínové zábaly. Zvyšují krevní oběh a otevírají póry. Tím umožňují lepší absorpci krémům a ruce pak lépe udržují vlhkost, vláčnost i výživu.

I doma to jde. Místo peelingu použijte obyčejný kávový lógr nebo drcené ovesné vločky namočené v mléce. Mléko hezky pokožku zvláční a zmírní případné podráždění a svědění.

Masáž provedete pomocí teplého olivového oleje nebo vazelíny anebo si můžete zakoupit speciální masážní olej a lázeň na ruce.

Po takovéto proceduře bych opět doporučila navléknout Hydratační rukavice jako zábal a nechat ruce odpočívat. Vždyť nám ruce slouží celý den a upřímně, věnujeme jim dostatečnou pozornost? Vše souvisí se vším a jde ruku v ruce !


Hana Švrčková