Prožijte ples bez bolesti nohou

Plesová sezóna! Pro někoho období radosti a veselí, pro jiného nutná společenská událost. Ať už na plesy chodíte rádi nebo ne, vždy je dobré dodržet pár zásad, abychom si ples užili a necítili se špatně.

Prožijte ples bez bolesti nohou

A je to opět tady! Plesová sezóna! Pro někoho období radosti a veselí, pro jiného nutná společenská událost. Ať už na plesy chodíte rádi nebo ne, vždy je dobré dodržet pár zásad, abychom si ples užili a necítili se špatně. Vždyť ples je od slova "plesat!"

Co nám říká dress code? Dnes se zaměříme na ženy. Nebojte, jsme genderově vyvážený eshop, ale toto téma je spíše ženského rázu a později se dozvíte proč. :-) Prvním krokem bude nákup plesových šatů. Těch je dnes nepřeberné množství. Záleží jen na Vás, jaké zvolíte, zda dlouhé, či krátké, ale především zvolte takové, ve kterých se budete cítit pohodlně, nebudete muset kontrolovat, zda Vám někde nevykukuje ramínko od spodního prádla nebo celý večer zatahovat břicho. To byste si asi ples pořádně neužila. Musíte se cítit skvěle, jako bohyně a určitě už víte, co Vám nejvíce sluší. Bod dva, k šatům vyberte správnou obuv. Lodičky nebo páskové střevíce by měly k šatům ladit. Nejvíce volené barvy jsou bílá, černá, zlatá a stříbrná. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, nezapomeňte opět na pohodlí! Vysoké podpatky Vám sice opticky prodlouží postavu a udělají ladně vypadající nohu, ovšem o pohodlí se mluvit nedá. Co si budeme povídat. Ne zřídka kdy se na plese vidí, že žena vyzuje boty a tančí bosa. To je přece společenské "faux pas" a celkový dojem je ten tam. A také tanec i chůze bývá komplikovanější. Posledním krokem bude účes, upravené nehty a doplňky. Máme tendence se na ples pořádně ozdobit a provětrat šperky, ovšem nezapomínejme, že měně je někdy více! Zmínila jsem, proč toto téma zaměříme na ženy. Důvod je prostý. Abychom si ples užily, je opravdu nutné mít pohodlnou obuv, jak jen to jde. Pokud ovšem vzhled vyhraje, také není nic ztraceno. V našem e-shopu najdete různé pomůcky a vychytávky do bot, které Vám mohou chůzi i tanec zpříjemnit a učinit ji pohodlnější.

Na podpatcích je váha přenesena na přední část chodidla. Máme tendence tančit a chodit po špičkách. Pokud trpíte, tak jako většina žen, bolestí právě přední části chodidla, která je nejčastější, doporučujeme změkčit došlap některou z těchto pomůcek, které buď vlepíte a nebo si navléknete na nohu:

 

 

Snižuje tlak při chůzi. Absorbuje pot a neklouže. Dokonalá ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům.

Gelové polovložky do uzavřené obuvi s NANO gelem

Snižují tlak při chůzi. Absorbují pot a nekloužou. Dokonalá ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům.
Zobrazit

 

 

 

Snižuje tlak při chůzi. Absorbuje pot a neklouže. Dokonalá ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům. Vhodné pro tanec.

MEDIAS - polovložky s krajkou a NANO gelem

Snižují tlak při chůzi. Absorbují pot a nekloužou. Dokonalá ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům. Vhodné pro tanec.
Zobrazit

 

 

 

Snižuje tlak při chůzi a chrání citlivé části nohy. Neklouže, absorbuje pot díky elastickému povrchu. Ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům.  Samolepící.

TUMMY - polovložky s NANO gelem a módním vzorem - pro přední část nohy

Snižují tlak při chůzi a chrání citlivé části nohy. Nekloužou, absorbují pot díky elastickému povrchu. Ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům. Samolepící.
Zobrazit

 

 

 

 

 

Pokud potřebujete změkčit jak přední část chodidla, tak i patu, doporučujeme gelové 3/4 vložky, které sahají od paty po bříška prstních kloubů a nalepují se do obuvi:

 

 

Vrstva gelu a látkový povrch pro pohodlnou a komfortní chůzi. Chrání citlivé části nohy.

FINO - gelové 3/4 vložky

Vrstva gelu a látkový povrch pro pohodlnou a komfortní chůzi. Chrání citlivé části nohy. Působí preventivně i proti bolestem paty, otlakům, mozolům a puchýřům. Povrch z příjemné savé látky. Samolepící.
Zobrazit

 

 

 

 

 

FINO - celogelové 3/4 vložky

FINO - celogelové 3/4 vložky

Vrstva gelu zajistí pohodlnou a komfortní chůzi. Chrání citlivé části nohy. Působí preventivně i proti bolestem paty, otlakům, mozolům a puchýřům. Samolepící.
Zobrazit

 

 

 

 

 

FINO PARIS - gelové 3/4 vložky

FINO PARIS - gelové 3/4 vložky s látkovým povrchem

Luxus ve vaší obuvi zajistí vrstva gelu a látkový povrch s krajkou. Pro pohodlnou a komfortní chůzi. Ve 4 barvách. Chrání citlivé části nohy.
Zobrazit

 

 

 

 

 

SOFT - gelové 3/4 vložky s podporou klenby

SOFT - gelové 3/4 vložky s podporou klenby

Vysoká gelová vrstva pro podporu klenby. Chrání citlivé části nohy obzvlášť v obuvi s tenkou podrážkou nebo v obuvi na vysokých podpatcích, kdy je tlak přenesen do přední části nohy. Působí preventivně proti bolestem paty, otlakům, mozolům a puchýřům.
Zobrazit

 

 

 

 

 

Jako další pomůcka, v tomto případě i pro muže, je podpora podélné klenby, která se hodí i do obuvi s podpatkem. Dle velikosti podpatku si zvolíte velikost podpory. Bližší informace zde:

 

 

 

ARCO - gelová podpora podélné klenby

ARCO - gelová podpora podélné klenby

Gelová podpora podélné klenby ovlivňuje držení těla a nohou ve správné ose. Zamezuje vybočování nohy dovnitř a vně a podepírá propadlou podélnou klenbu.
Zobrazit

 

 

 

 

 

Na prstech se často také tvoří tzv. Kladívkové prsty, což jsou mozoly na kostkách prstů nohy. Bolí a nevypadají hezky. Tvoří se nošením těsných plných bot, či vysokých bot, kdy je váha přenesena na přední část chodidla a prsty se vtlačí do špičky obuvi. Prsty jsou v těsném prostoru, deformují se a odírají se vrchní kostky. K ochraně a regeneraci již vzniklých Kladívkových prstů se používá návlek. Je ideální do uzavřených lodiček. Informace zde:

 

 

 

SOFT - gelové 3/4 vložky s podporou klenby

TUBO - ochrana kladívkových prstů

Elastický návlek má uvnitř gelový povrch (cirkulární gelová vrstva), nošení zabraňuje poranění způsobené tlakem nebo třením. Zmenšuje bolesti způsobené ztluštěninami, puchýři, kuřími oky, mírnými otlaky nebo "kladívkovými prsty".
Zobrazit