Pohodlně i na podpatcích aneb ples v pohodě

K plesům patří také správně zvolené oblečení, doplňky a především obuv. Obuv vybírejte také s ohledem na výši podpatku. Pokud trpíte bolestí spodní přední části chodidla...

Pohodlně i na podpatcích aneb ples v pohodě

Aktualizováno 11.ledna 2016

Leden, únor a někdy i březen... to jsou měsíce, kdy prověříme naše taneční schopnosti na různých plesech. K plesům patří také správně zvolené oblečení, doplňky a především obuv. Obuv na plesy řeší většinou ženy. Je nepřeberné množství plesových střevíčků. Můžete zvolit klasické lodičky, páskové střevíce, boty saténové, zlaté, stříbrné, zdobené korálky, flitry, mašlemi…, je tolik možností. Obuv vybírejte také s ohledem na výši podpatku. Pokud se Vám zalíbí krásné zlaté střevíčky s 12 cm podpatkem a nejste zvyklá chodit na jehlách, zažijete těžké chvilky a nebudete se cítit přirozeně. Proto volte obuv co nejvíce pohodlnou, dle svých možností tak, abyste po prvním tanci nezůstala na boso, a Váš outfit bude ten tam. A co je na prvním místě, před výběrem bot? Vybrat si plesové šaty!

Pokud přece jen vyhraje vzhled nad pohodlností, nic není ztraceno. Již existují různé „vychytávky“ do bot, které Vám pomohou prožít večer pohodlně.

Pokud trpíte bolestí spodní přední části chodidla, která je nejčastější, při chůzi na podpatcích, doporučujeme změkčit došlap některou z těchto pomůcek, které buďto vlepíte a nebo si navléknete na nohu:

 

 

Snižuje tlak při chůzi. Absorbuje pot a neklouže. Dokonalá ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům.

Gelová polovložka do uzavřené obuvi s NANO gelem


Zobrazit

 

 

 

Snižuje tlak při chůzi. Absorbuje pot a neklouže. Dokonalá ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům. Vhodné pro tanec.

MEDIAS - polovložka s krajkou a NANO gelem


Zobrazit

 

 

 

Snižuje tlak při chůzi a chrání citlivé části nohy. Neklouže, absorbuje pot díky elastickému povrchu. Ochrana proti otlakům, mozolům, puchýřům, kuřím okům.  Samolepící.

TUMMY - polovložka s NANO gelem a módním vzorem - pro přední část nohy


Zobrazit

 

 

 

 

 

Pokud potřebujete změkčit jak přední část chodidla, tak i patu, doporučujeme gelové 3 vložky, které sahají od paty po bříška prstních kloubů:

 

 

Novinkou je podpora podélné klenby, která je vhodná i do obuvi s podpatkem. Dle velikosti podpatku si zvolíte velikost podpory. Bližší informace zde:

 

 

Na prstech se často také tvoří tzv. Kladívkové prsty, což jsou mozoly na kostkách prstů nohy. Tvoří se nošením těsných plných bot, či vysokých bot, kdy je váha přenesena na přední část chodidla a prsty se vtlačí do špičky obuvi. Prsty jsou v těsném prostoru, deformují se a odírají se vrchní kostky. K ochraně a regeneraci již vzniklých Kladívkových prstů se používá návlek. Informace zde: