V zimě popraskané paty schováte, ale co na to právě paty?

V zimě jsou popraskané paty velmi častým problémem. Mohou být bolestivé, neatraktivní , dovedou pořádně potrápit.

V zimě popraskané paty schováte, ale co na to právě paty?

 

Popraskané paty jsou velmi častým problémem. Mohou být bolestivé, neatraktivní , dovedou pořádně potrápit.

Obvykle je popraskaná kůže na patách a chodidlech způsobena nadměrně suchou pokožku. Pro mnohé je to horší právě v zimních měsících.

Jak se stav popraskané kůže zhoršuje, je stále obtížnější léčba. Do suché, hroší kůže nebude pronikat už ani krém, proto je třeba začít nejprve s odstraněním suché pokožky na pedikúře.

Je důležité si uvědomit, že kožní problémy na nohou mohou  být příznakem jiných zdravotních problémů, a to zejména cukrovkou nebo cévním onemocněním. V tomto případě je nutné se poradit před léčbou u lékaře! Pokud jsou praskliny na patách velmi hluboké nebo krvácí, tím spíše.

Pokud jste na tom s patami stejně, jako většina  z nás, je potřeba udržovat paty i přes zimní období co nejvíce vláčné, aby nedošlo k popraskání kůže a na jaře jste neřešili bolestivý problém.

Natírat, natírat, masírovat! Skvěle poslouží klasická vazelína, obyčejný jelení lůj, to je pro ty horší stádia suché kůže. Jinak postačí jakýkoliv krém na nohy nebo i jiný krém.

Z našich produktů, které jsou určeny pro dlouhodobou a efektivní léčbu, doporučujme hydratační ponožky NOTTE /hydratace/16-notte-4710765731199.html na noc i den a

nebo celohydratační ponožky VIVOS, /kategorie/26-vivos-2668425.html, které jsou vhodné pro domácí nošení nebo relaxaci.

Pro pány máme v nabídce ponožky MALLE, /hydratace/22-malle-hydratacni-ponozky-4710765731848.html.

 

 

Co nejméně bolesti při chůzi, přeje
ulevapronohy.cz