Víte vše o pedikúře?

Úvod

Pedikúra - víte vše o pedikúře?Tak jako se staráme o vlasy, navštěvujeme pravidelně kadeřníka, který nám vlasy zastřihne, nanášíme na ně vlasové masky a kúry, tak jako se staráme o celé naše tělo tím, že jíme zdravě, pijeme dostatek tekutin, pojídáme různé vitamínové a potravinové doplňky, sportujeme..., tak, jako se staráme o pleť a navštěvujeme kosmetičku, den co den si natíráme obličej speciálními krémy, používáme masky, make-upy, různá výživná a protivrásková séra, necháme si dělat masáže očního okolí..., tak stejně bychom měli pečovat i o své nohy a chodidla.

Nohy nás nosí a dávají nám pocit svobody. Činí nás aktivními a nezávislými.

Bez nohou bychom neudělali ani krok. Nezašli si ani ke kadeřníkovi, kosmetičce, nemohli bychom sportovat,  nezašli si s kamárádkou ani na kurz přípravy výborné kávy.

Staráte se o svá chodidla a nohy? Věnujete jim alspoň jednou měsíčně kúru od odborníka?

Co třeba dát si PEDIKÚRU? :-)

 

Co je pedikúra?

Pedikúra je kosmetická péče o vaše nohy a chodidla. Pedikérka odstraňuje odumřelé buňky a ztvrdlou kůži, ošetřuje nehty, provádí masáž nohou zklidňujícími zvláčňujícími oleji a krémy, aby se Vaše nohy cítily jako v bavlnce. Pedikérku by měl navštívit každý, komu záleží na vzhledu a zdraví svých chodidel, ať už se jedná o muže nebo ženu. Jako prevenci proti popraskaným patám můžete hydratační ponožky.

 

Co víme o pedikúře?

Péče o nohy je velice důležitá i ze zdravotního hlediska. Proto pedikérka nohy v podstatě léčí a zabraňuje různým kožním problémům, jako jsou mozoly, stejně tak zarůstající nehty a s tím spojené infekce.  Správně vyškolená pedikérka umí provést i drobné chirurgické zákroky, jako je např. řezání kuřího oka. 

Pedikúra napomáhá i lepšímu držení těla tím, že chodíte pohodlněji a netrápí Vás tvrdá kůže či mozoly. V kombinaci s masáží nohou, bylinnou a aromatickou, nebo lázni ve vodě s přídavkem vonných olejů, může být pedikúra velice uklidňující nejen pro Vaše nohy, ale celkově pro Váš organismus.

 

Vyberte si správnou pedikérku?

Existují poměrně přísná pravidla pro osoby provádějící pedikúru. Ujistěte se, že si vyberete pedikérku, který má vysokou úroveň hygieny. Pedikúru by měl provádět kvalifikovaný odborník.

 

Jak dlouho trvá pedikúra?

Pedikúra obvykle trvá mezi 30 až 90 minut, v závislosti na druhu ošetření a dalších služeb (zábaly, masáž, lakování, parafín...).

Kdy na pedikúru nejít?

Máte-li nějaké plísňové nebo jiné infekce nohou, je zpravidla lepší navštívit kožního lékaře, který Vám s tímto problémem pomůže.

 

Co můžete očekávat od pedikúry?

Pedikúru začínáme namáčením nohou ve vodě s bylinnou solí nebo vonnými oleji, aby se pokožka zvláčnila. Nohy jsou uvolněné, teplé a zrelaxované. Poté pedikérka začne odstraňovat ztvrdlou kůži speciální žiletkou nebo skalpelem.  Následuje ošetření a ostříhání nehtů na nohou a zapilování pilníkem.  Nakonec provádí masáž, která je uvolňující a tím, že chodidla mají spoustu akupresurních bodů, tak i léčivá pro Vaše tělo. Masáž se provádí aromatickými vonnými oleji nebo krémy, např. od firmy Avon.

Některé salóny nabízejí speciální masáže, jako je reflexní masáž nohou nebo zábaly z bahna, mořských řas či dokonce masáž lávovými kameny.

Mezi další služby můžeme zahrnout peeling nohou přípravky s obsahem mořské soli.

Na přání Vám pedikérka nehty i nalakuje a vytvoří design jaký chcete.

 

Hot tip!

Pedikúra rybičkami.

Tyto rybky se jmenují Garra Rufa, ale říká se jim též Doktor ryba. Pocházejí původně z Turecka a v evropských zemích a v Japonsku je prý o ně veliký zájem. Rybky nemají zuby, takže není třeba se obávat, že by někoho mohly kousnout. O suchou kůžičku se postarají tak, že ji jemně uždíbnou a snědí, a jsou proto velmi často využívány i při léčbě lupenky.

Pedikúra pomocí těchto rybiček je velmi účinná a dokonce příjemná. Můžeme doporučit salón Lisien.

 

Jakou obuv po pedikúře?

Výběr Vaší obuvi je opravdu důležitý, pokud jdete na pedikúru. Když  je to možné a počasí dovolí, nejvhodnější je obout si  žabky a sandály. Noha dostatečně větrá, odpočine si a bude to určitě příjemnější, než si po pedikúře nazout lodičky na podpatku.

I případný lak na nehtech může v klidu zaschnout, což trvá někdy i pár hodin.

 

Po návštěvě pedikérky

Po dobré pedikúře se budete cítit svěží, lehká a uvolněná. Vaše nohy budou vypadat mnohem lépe a budete je chtít ukázat.  Začněte tím, že si pořídíte nějaké krásné pohodlné boty nebo svou stávající obuv vylepšíte pomůckami, které uleví Vašim nohám!