Co s překrývajícími se prsty u nohou?

Co s překrývajícími se prsty u nohou?
Prekryvajici-se-prsty-600x258

Poradíme Vám co dělat v případě, že máte trčící malíček, vybočený malíček nebo překrývající se prsty u nohou. 

Trčící malíček, vybočený malíček nebo překrývající se prsty u nohou…

 

O deformitách prstů jsme již psali několikrát. Nejčastější deformitou je vbočený palec Hallux Valgus, či kladívkový prst, Digitus hammatus. Něco o těchto vadách se dočtete zde:

Deformita vbočeného palce

 

Bolest nohou, 2.díl

 

 

Mnoho lidí ovšem trpí tím, že se jim překrývají ostatní prsty na nohou. Ve většině případů se jedná o malíček a jde o vadu dědičnou.

Digitus quintus supraductus („trčící malíček“). Deformita, o které s málo ví i píše.

Malíček je vychýlen směrem k IV. prstu tak, že se v různé míře překládá přes tento, nebo i ostatní prsty. Tím, že se prsty překrývají, vznikají otlaky a puchýře mezi prsty, které jsou velmi bolestivé, nepříjemné a činí obtíže především v obuvi. Běžná chůze, či provozování jakékoliv sportovní aktivity se stává noční můrou. Stále častěji se s tímto případem setkáváme.
Tento problém vyřeší ortopedická pomůcka DUPLEX, což je korektor s dvojitým kroužkem, který oddělí prsty od sebe a zabrání tak tření a vzniku otlaků mezi prsty.

Prsty na nohou navrací do správné polohy a chrání pokožku kloubů před tlakem a třením. Dále je vhodný při potížích s nehty a bradavicemi (prsty jsou odděleny od sebe). Je stabilní, vhodný na boso i do sandálů. Snadno se vejde do většiny bot. Úleva se dostavuje okamžitěMedicinální gel s minerálními oleji zajišťuje mimořádnou měkkost a pružnost výrobku

Více informací a fotografie korektoru naleznete zde: